Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Hogyan főzzük a zöldfélékkel

Hogyan főzzük a zöldfélékkel

A zöldféléket soha se tegyük fel bő vízben, mert forralás közben sokat veszítenek vitamin és ásványi tartalmukból. Ha lehet, ne főzzük, csak pároljuk a zöldségeket és a főzelékeket. Ha nincs kuktánk, tegyünk egy szűrőt, az edény aljára, rá a zöldfélét, öntsünk alá kevés vizet, és fedő alatt pároljuk puhára.
Az egészen zsenge tök sem fő szét, ha hámozás után rövid időre ecetes vízbe tesszük.
A zöldborsó üde zöld marad, ha főzővizébe egy szem kockacukrot dobunk.
A spárgát csomóba kötve, fazékba állítva főzzük. Annyi sós vizet adjunk hozzá, hogy a spárga közepéig érjen. Így az erősebb szárak a vízben, a fejek a gőzben főnek, és ezáltal nem hullanak szét.
A megtisztított, megmosott sóskát keskeny metéltre vágjuk, úgy tesszük a zsírba párolni. Így a gyakori kevergetés mellett gyorsabban megfő és teljesen krémszerű lesz.
A burgonyát ne áztassuk, csak mossuk és lehetőleg gőzben pároljuk puhára. Ha vízben főzzük, levét használjuk fel leves vagy főzelékek felöntéséhez.
A paraj főzővizét öntsük ki! Bár vitaminokat és ásványi sókat veszítünk, de egy káros anyagtól, pl. a parajban lévő ólom egy részétől megkíméljük a szervezetünket.
A primőr karalábé zöld leveleit ne dobjuk el, vékony metéltre vágva tegyük a karalábé levesbe vagy töltött karalábéba.
A zsírban oldódó vitaminokat- pl. a sárgarépa karotinját - szervezetünk jobban hasznosítja, ha kevés vajban pároljuk puhára.
Ha a bab hosszas főzés után sem puhult meg, 1 mokkáskanál szódabikarbónától 10 perc alatt puha lesz.
Az almapüré nem ég el, ha hideg vízbe tesszük fel, és keverés nélkül főzzük.
Ha uborkát vagy tököt gyalulunk, húzzunk az ujjunkra gyűszűt, így nem sérülnek meg.
Tormareszelésnél erősen könnyezik a szemünk. Elkerülhetjük ha a diót diódarálóba nyomjuk, és azzal daráljuk, reszeljük meg.

Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.