Csészénként egy kávéskanál teafüvet teszünk előmelegített forró kannába és lobogó vízzel leforrázzuk. 4-5 percig hagyjuk állni - nem tovább és nem rövidebb ideig - majd a meleg tálalókannába szűrjük.
Kellemes aromát kap a tea, ha a kockacukrot, amivel ízesítjük, narancshéjhoz dörzsöljük, mielőtt a csészébe dobjuk.
Jeges teát nagyon erős aromájú teakivonatból készítünk, és kihűtve hideg vízzel öntjük fel. Itt is érvényes: csészénként egy kávéskanál tea.
Nagyon kemény (mésztartalmú) víz helyett, szódavízzel készíthetünk jó teát.
A filteres teát soha se tegyük a lobogó, forró vízbe, csak a csészében öntsük fel forró vízzel.
A szamovárban készült tea gyors és kitűnő ízű. Kis cseréptálkában leforrázott tealevelekből erős teakivonatot helyezünk a szamovár forró tetejére. Ebből kap ki-ki egy-két teáskanállal, majd felöntjük a szamovár forró vizével.
Sem a készítéshez, sem a tálaláshoz használt kannát ne tisztítsuk mosogatószerrel, csak tiszta vízzel!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!