Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Alapanyag tárolási tanácsok » Leves zöldségek tárolása

Leves zöldségek tárolása

Hogy frissen maradjon és lehessen vágni a zöldséget, tároljuk széles szájú csavaros üvegben a hűtőszekrényben. Műanyag dobozt is használhatunk, de ezeket ki kell bélelni selyempapírral.
A petrezselyem kiválóan alkalmas mélyhűtésre, nem veszti el az ízét.
A petrezselyemgyökér és a zellergumó felső részéből felhasználás előtt vágjunk le egy másfél ujjnyi darabot, állítsuk kistányérra, öntsünk alá néhány csepp vizet. Naponta vágjunk le belőle egy vékony szeletkét, így jobban felszívja a vizet. Ha világos, meleg helyen tartjuk, három - négy nap múlva, friss zöldpetrezselyem és zellerzöldünk lesz.
Tisztított, darabokra vágott petrezselyemgyökeret, sárgarépát, petrezselyem - levelet, zellerlevelet 2-3 nap alatt tökéletesen megszáríthatunk fűtőtesten vagy kályha közelében. A napon szárítottal ellentétben, így megőrzi eredeti színét.
Sóval is konzerválhatunk. Megmosott, apróra vágott petrezselyem vagy zellerzöldjét, kaprot sóval rétegezve szorosan nyomkodjuk kisebb üvegekbe. Felülre sót rakjunk. Lekötve, azonnal a helyére tehetjük. Ezek használatánál vigyázzunk a sózásra!
 

Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.