Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Mit kell tudni a tojásról

Mit kell tudni a tojásról

A friss tojás héja durva és meszes, a nem egészen friss tojásé sima és fénylő.
Ha a tojást hideg, sós vízbe tesszük, a friss tojás lesüllyed, amelyik a víz felszínén marad, nem friss, tanácsos eldobni.
Ha nem akarjuk, hogy a tojás főzés közben kirepedjen, a tompa végén szórjuk meg egy tűvel.
Ha a tojásokat kanállal helyezzük a már forrásban lévő vízbe, elkerülhetjük, hogy elrepedjen a héja.
Repedt tojást is hibátlanra főzhetjük, ha a kevés ecetet teszünk. Még a tojásfehérje sem folyik ki.
Nem pukkan ki a tojás főzés közben, ha vékony selyempapírba csomagoljunk.
Hogy a buggyantott tojás egyben maradjon, cseppentsük a vízbe vagy levesbe néhány csepp ecetet.
Ha szeretnénk tudni, hogy a tojás megfőtt- e vagy sem, gyorsan megpörgetjük az asztal sima felületén. Ha nyugodtan megfordul a saját tengelye körül, akkor megfőtt, ha nem pörög, akkor még nyers.
Ha kemény tojást akarunk készíteni, akkor a tojásokat lapos végükön megszurkálva, hideg vízben feltesszük főni. Miután felforrt, kikapcsoljuk a fűtést és 15 percig fedő alatt állni hagyjuk. Ezután leöntjük a meleg vizet, a tojásokat megrázogatjuk, leöblítjük hideg vízzel és utána hámozzuk meg.
A kemény tojást könnyebb meghámozni, ha nem hideg helyen, hanem szobahőmérsékleten tároljuk.
Ha a tojások beleragadtak a tojástartóba, vizezzük meg a doboz alját, így károsodás nélkül kivehetjük a tojásokat.
A tojáshab keményebb lesz, ha egy csipetnyi sót teszünk bele, vagy ha 7-8 tojásfehérjéhez egy kanál citromlevet teszünk.
Tojásfehérjét a sárgájától egyszerű elválasztani, ha egy kis tölcsérbe törjük bele a tojást. A fehérje átfolyik a tölcsér nyakán, a sárgája egészben fennmarad.
Sütéshez ne használjunk különösen nagy tojásokat, mert a tésztánk kihűlés után nagyon összeesik.
Hogy a tojásfelfújt könnyű legyen, tegyünk bele az elkészítés előtt egy kevés rizs- vagy burgonyalisztet.
Ha tojáshabot keverünk a tésztába vagy krémbe, mindig lazán, könnyedén adjuk hozzá. A habverőt sem szabad a keverőtál vagy habüst széléhez ütve lerázni, mert ezáltal a habban lévő levegő elillan.

Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.