Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Roston sültek készítése

Roston sültek készítése

Étrendünkben egyre nagyobb tért hódítanak a rostonsültek, mert gyorsan elkészíthetők, kevés zsírt tartalmaznak, azonkívül ízletesebbek is mint az olajban sült húsok.

A rostonsült készítésekor azonban néhány szabályt feltétlenül be kell tartanunk.

1./ Sütésre csak minőségű húst használjunk. Az inas, mócsingos húsból soha nem lesz rostonsült.

2./ A húst sütés előtt vékonyan kenjük be olajjal.

3./ Ha nincs külön rostsütőnk, a sütést mindig előmelegített, forró sütőben végezzük, és a rostély alá tegyünk egy tepsit, hogy felfogja az esetleg lecsepegő húslevet vagy zsiradékot.

4./ A roston sülő húsba villát soha ne szúrjunk, mert akkor érétkes nedve kifolyik, csak húslapáttal forgassuk a húst.

5./ A hús akkor sült meg teljesen, ha a lapáttal megnyomva már nem ruganyos. Ha rugalmasnak érezzük, akkor a belseje még rózsaszín, ha pedig nyomásra puha, akkor belül még véres.

6./ A rostonsülteket csak fogyasztás előtt szabad megsózni.

7./ A rostot (rostsütőt) használat után gondosan meg kell mosni, tisztítani, mert a következő használatkor az esetleg rajta maradt zsiradék égett szaga elronthatja a hús ízét.

8./ Roston süthetünk sertéskarajt, tarját vagy sertéscombszeletet, marhabélszínt, csirkét, esetleg kemény húsú halat.
A rostonsült húsokhoz adjunk savanyúságot, salátát. Ezeket mindig előre készítsük el, hogy a kisült húst azonnal tálalhassuk.

Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.