Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Alapanyag előkészítési tanácsok » Saláták elkészítése

Saláták elkészítése

A fejes salátát mindig folyó vízbe mossuk meg, és ne túl sokáig tartsuk a víz alatt, vizsgáljuk meg alaposan, nem maradt e rajta szennyeződés, de nehogy kimossuk a hasznos vitaminokat, illetve ásványi sókat.
Az elkészített öntetet közvetlen az étkezés előtt öntsük a salátalevelekre, így frissen tarthatjuk akkor is, ha néhány órán át hűtőben tároljuk.
A salátaöntet különösen zamatos lesz, ha finomra vágott hagymát néhány csepp olajjal habosra keverünk, ehhez tegyük hozzá a többi ízesítőt; ecetet vagy citromlét, cukrot, mustárt, esetleg fehérborsot.
A nyers saláták zsírban oldódó vitaminjai jobban érvényesülnek, ha ecetes- olajos, vagy ecetes- tejfeles salátaöntetet készítünk hozzá.
A káposztasaláta finomabb és főleg vitamindúsabb, ha szeletelés után nem sózzuk be, s nem nyomkodjuk ki a káposztát, hanem azonnal ráöntjük az ízlés szerint elkészített salátalevet.
Kitűnő salátaecet az ecetben eltett uborka vagy zöldpaprika leve. Leszűrve üvegben tegyük félre.

Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.