Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Selymes fényű csokoládémázak

Selymes fényű csokoládémázak

 

A süteményeket azért vonják be cso­koládéval, mert így szebben néznek ki, finomabbak, és mert a máz véd a kiszáradástól.
 

Csokoládé-tortabevonó: ez a legegy­szerűbb megoldás. 100 és 200 g-os táb­lákban készen kapható, csokoládéból, cukorból és növényi zsiradékból áll. Ha pontosan betart juk a használati utasí­tást, szépen fénylő mázat kapunk. Csokoládé-máz: saját magunk készít­hetjük 125 g étcsokoládéból vagy tor­tabevonóból. Kis darabokra törjük, és forró vízfürdőben addig keverjük, amíg megolvad. 150 gátszitált porcukrot, 3 evőkanál vizet és 1 evőkanál vajat adunk hozzá és elkeverjük. Kivesszük a vízfürdőből, és addig keverjük, amíg kissé besűrűsödik.

Couverture: ez a francia szó egysze­rűen bevonatot jelent. Kakaóból, ka­kaóvajból és cukorból áll. Keserű, fél keserű és tejbevonó fajtája néhány he­lyen már nálunk is kapható. Egy tortá­hoz kb. 200 g-ra van szükség. Felda­raboljuk, és forró vízfürdőben addig ke­verjük, amíg felolvad. Kivesszük, és hű­tés közben addig keverjük, amíg majdnem teljesen visszakeményedik. Ez­után 40 oC-os meleg vízfürdőben las­san, állandó keverés közben újra fel­melegítjük 32 oC-ra. Ilyenkor a sütőla­pátot vékonyan befedi, ahogyan azt a fénykép mutatja. Ez a módszer egy kissé körülményes, de így lesz a leg­jobb az íze.

A sütemény bevonása:

A morzsákat ecsettel alaposan le­szedjük, leütögetjük vagy eltávolítjuk, hogy ne kerüljenek a mázba.

A porhanyós süteménytelőzőleg kenjünk be sárgabarackmázzal, hagy­juk kicsit megszáradni, hogy egyenle­tes felületet kapjunk. A sárgabarack­máz: 100 g sárgabaracklekvárt 60 g cukorral, 1 evőkanál citromlével és 4 evőkanál vízzel felfőzünk, finom szű­rőn átnyomjuk, és addig főzzük, amíg 213-ára besűrűsödik.

Az aprósüteménytvillára helyezzük, a bonbont fondü villára szúrjuk. A mázba merítjük, lecsepegtetjük, és rácsra helyezzük.

A nagyobb süteményeket leöntjük a mázzal. Meleg, száraz lapáttal elken­jük és elsimítjuk.

Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.