Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Sima habarás

Sima habarás

Használjuk mártásoknál,fözelékeknél és a sürübb leveseknél.

A habarás alapja a liszt és a zsír,vaj vagy olaj 1:1 arányban.

Emlékezzenek rá!

A sima lisztet hideg folyadékkal öntsük fel.A daralisztet pedig meleg vízzel öntsük le.

Elkészítés:

A zsiradékot felhevítjük(nemszabad haboznia és megégnie)

Állandó keverés mellet adjuk hozzá a lisztet.

Néhány percig süssük amíg a liszt nem éri el a megfelelö színét.

A rántást öntsük fel fojadákkal(lehet-víz,tej,húslé,bor vagy lé az elkészített ételböl).

Mivel Hejetesíthetjük:

  • A gulyásokba és más sötét mártásokba fözelékekbe a klasszikus habarás helyett tehetünk kevés prézlit,az íze nagyon jó lesz.
  • A savanyú levesekbe,szegedi káposztába és más savanyú mártásokba és fözelékekbe sokkal finomabb savanyú tejföl és liszt keveréke(1 doboz tejfölhöz 2 ek liszt).
  • A lisztet elkeverhetjük hideg vízben vagy fözötejszínben.És öntsük állandó keverés mellett az ételbe,megspóroljuk a töblet zsír bevitelét az ételünkbe.
  • A hideg sürítéshez használhatunk kukorica vagy burgonya keményítöt.Akkor az ételt fogyaszthatják a lisztérzékenyek is.
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.