Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Töltött paprika készítése indukciós főzőlapon

Töltött paprika készítése indukciós főzőlapon
Tudom, sokan használjátok az indukciós főzőlapot, és tapasztalataitok is vannak alkalmazásával kapcsolatban, de hátha tanácsaim hasznosnak bizonyulnak mások számára is.
A főzőlapon, nem minden edény használható! Nézzétek meg az edény alját, mert ott jelölik alkalmas-e az indukciós tűzhelyre. Mivel a főzés a mágnesesség segítségével jön létre, általános, hogy vas, vagy acél edények alkalmasak . (állítólag, egyes Zepter edények sem)  Nem használati utasítás írása volt a célom, de azt mindenképpen ajánlom, hogy az első üzembe helyezés előtt olvassátok el. Általános tapasztalatom, hogy ha megszokjátok, lényegesen könnyebb dolgotok lesz, mint a gázzal, vagy villannyal.
Eddig szó nem esett a töltött paprikáról, pedig a mai nap eredménye mégiscsak az volt. A fűszerezése semmiben sem különbözött az eddigiektől, hiszen kedvesem ebben profi! A különbség csak annyi volt, hogy ma nem a 12, hanem a 8 literes fazékban készült. Kevesebben voltunk, elég lett ez is. 
A tölteléknek valókat összegyúrjuk, majd a megmosott, kicsumázott paprikákba lazán beletöltjük. (a töltelék a főzés során dagad, így ne töltsük túl, mert a paprikák különben kirepednek!) A paprikákat sorba rakjuk a fazékba, annyi vizet teszünk , hogy ellepje, kicsit megsózzuk, majd felforraljuk. (Ez az indukciós lapon 240 fokon, nem egészen 3 percet igényelt.) Ekkor a hőmérsékletet lecsökkentettük 140 fokra, és hozzáadtuk a paradicsomszószt is. Mikor ismét felforrt, a hőmérsékletet 80 fokra csökkentettük és fedő alatt főztük. (érdekesség, és az indukciós főzés jellemzője, hogy a emelésével, azonnal!!! forrni kezdett.)  A főzőlap kényelme, leginkább ebben mérhető le. A lap a főzés közben is hűvös marad, csak az edény hőmérsékletét veszi át. Kaptam egy tanácsot közben, hogy azért a "fazekat ne kapjam az ölembe!" És valóban! A fazék, ugyanolyan forró, mintha a gázról, vagy villanyról kaptam volna le. Az is biztos, hogy az ebben készített kaják, szinte egyáltalán nem éghetnek le. Ha viszont ebben melegítjük a már megfőzött ételt, ez is lehetséges! A főzési hőmérséklet azonnali növelésével, ill. csökkentésével kényelmessé tehető a főzés. Nem fut ki a tej, mert hirtelen csökken a , és nem kell várni . Mikor már szemre is megfőtt a töltelék, kevés zsírból, és két kanálnyi lisztből rántás lett kikavarva, és az egész, még egyszer fel lett rottyantva
A főzőlapon lett volna lehetőség a főzés idejének beállítására is, de ezt nem használtuk. A teljesítményt is időközben visszavettük, mert az 1600W nem volt szükséges. Pár perc után 1000W teljesítményre kalibráltam a főzőlapot. Ekkor viszont a hőmérsékletet is vissza kellett állítani, mert az automatikusan az alapértékre 240°-ra ugrott.
A főzés, így is minimális figyelmet érdemelt. Előfordult, hogy a fedő alól kifutott a , de nem égett a tűzhelyre, hanem törlőronggyal gond nélkül letörölhettük. A főzőlapon nincs rés, amibe bármi beleszivároghatna, használat után, csak meg kell törölni.
 
Végül a hozzávalók:  
1 kg. darált hús (legjobb a dagadó, vagy a lapocka)
1 nagy fej hagyma nagyon apróra vágva, (ez lehet ízlés szerint több is)
1,5 marék rizs,
2 tojás,
, őrölt bors,
1,5 - 2 kg. tölteni való paprika (annyi, amennyibe a húsos tölteléket lazán bele lehet nyomni)
 
1 doboz paradicsompüré (1/2 liter)
zsír, liszt a rántáshoz.
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.