Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Tudni valók a római tálról

Tudni valók a római tálról

Ez a cseréptál nevét a római földesúr­tói, Lucullustól kapta, aki híres ínyenc volt, és kedvelte az agyagból készült edényeket. A sült szépen megbarnul benne, de nem szárad ki, a leves fő­zés közben nem párolog el, semmi nem fut ki, nem ég oda, és a sütő is tiszta marad.
 

A római tálban az ételt kevés fo­lyadékkal vagy akár folyadék nél­kül is megpárolhatjuk. Szaftos ma­rad, és kevés és fűszer hozzá­adásával is ízletes lesz.

Mivel zsiradék nélkül vagy csak egészen kevés zsiradékkal is főz­hetünk benne, különösen egész­séges a használata.

Az edény aljára helyezhető sütő­rácson egyenletesen barnul az étel. Ha az utolsó 10 percben fedő nélkül sütjük, a hús teteje szép ro­pogós lesz.

A római tálat csak öblítsük ki, mo­sogatáskor ne dörzsöljük. Ha már régi az edény, és eltömődtek a pó­rusai, főzzük ki.

 Az edényt minden használat előtt áztassuk be 10 percre, hogy a szükséges gőzréteg kialakuljon,és az ételek kíméletesen párolód­janak.

 Ha a római tálat hirtelen hőmér­séklet-változás éri, könnyen eltö­rik. Soha ne tegyük főzőlapra, nyílt lángra, forró sütőbe vagy forró ál­lapotban hideg alátétre.

A párolási idő akkor kezdődik, ha a folyadék - mennyiségtől függően 30 perc vagy még hosszabb idő után - gyöngyözni kezd. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy kész az étel, nyugodtan pároljuk egy kicsit tovább, mivel íze így csak gazdagodik.

Az elfőtt folyadékot csak forróval pótoljuk, de erre nemigen van szükség. Bízzunk az edényben, és legfeljebb a párolási idő végén el­lenőrizzük a tartalmát.

Mindig hideg sütőbe, hideg rácsra tegyük, és a sütőt csak utána kap­csoljuk be. Gázsütőnél a legkisebb fokozaton kezdjük a sütést, 5 perc után a 2-3. fokozatra kapcsoljunk, és további 5 perc után emeljük a hőfokot a szükséges, 4-5. fokozatra.

Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.