A tésztához:
7 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
4 ek liszt
1 csomag sutopor
A krémhez:
7 tojássárgája
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
5 dkg tejcsoki
5 dkg étcsoki + a tetejére is
háztartási keksz
A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjuk, hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a sutoport. Egy 25x20 cm-es tepsit kizsírozunk, kilisztezunk, beleontjuk a tésztát és elomelegített sutoben 200 fokon kb. 15 percig sutjuk tupróbáig.
A krémhez osszekeverjuk a tojássárgájákat, a porcukrot, a pudingport és a tejet, majd suru krémmé fozzuk. Mikor kihult a keverék, hozzáadjuk az elozoleg habosra kevert margarint is.
A krémet megfelezzuk, az egyik feléhez hozzáadunk 5 dkg tejcsokit és 5 dkg étcsokit megolvasztva.
A tésztát megkenjuk a barna krémmel, háztartási keksszel beborítjuk, majd rásimítjuk a sárga krémet is. Tetejére csokit reszelunk. Pár órára a hutobe tesszuk puhulni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!