20dkg sima fehérlisz BL80
10dkg teljeskiőrlésü búzaliszt
20dkg teljeskiőrlésü rozsliszt
20dkg zabpehelyliszt
1 friss élesztő
4,5 dl langyos víz
1 kiskanál cukor
1 e.k. só
1 t.k. őröltkömény ez lehet egész is
1 t.k. ecet
1 e.k. zsír / itt libazsír/
Az élesztőt 2dl langyosvizzel és a cukorral felfuttattam, a többi vízhez hozzákevertem az ecetet. A liszteket tálbaszitáltam, hozzáadtam a sót és a köményt. Ha az élesztő felfutott azt is belekevertem a lisztbe és dagasztani kezdtem a többi vizet apránként adagoltam hozzá jól kidagasztottam majd a zsírt is beledagasztottam és meleg helyre tettem kelni 1 órára. Mikor lejárt az egy óra deszkára borítottam ,át gyúrtam és beletettem a kikent lisztezett lábasba amit egy kicsit előmelegítettem, rátettem egy fedőt és tovább hagytam kelni . Közben a sütőt bekapcsoltam maximális hőfokra hogy jó forró legyen, mikor felmelegedett levettem a hőfokot 180 ra és betettem a kenyeret fedőstől így sütöttem 10 percig majd a fedőt levéve megkentem egy kis vizzel és így sütöttem tovább mig nem kezdett el pirulni akkor kikapcsoltam a sütőt és még hagytam 20 percig a sütőben hogy száradjon.
Ízre nagyon finom let, de a formájával nem vagyok megelégedve azt hiszem kisebb edénybe kellett volna tenni hogy magasabb legyen.
A sütőbe vizet tettem egytepsibe .
Különböző magokat is lehet bele tenni vagy kívülről megszórni vele ,csak nálunk a papa nem szereti .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!