Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Áfonyás Charlotte torta

felvitel dátuma: 2018-04-13 22:01:41       mai nézettség: 1       nézettség: 1468
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

A két rúd piskótatekercshez:
2x4 db "M"-es tojás
2x4 ek eritrit
2x4 ek rizsliszt
Piskótatekercs töltéséhez: eperlekvár
A torta töltelékéhez: fél liter Meggle dekorhab alap, vagy Hulala
1 doboz (25 dkg) fagyasztott áfonya
1 nagy doboz joghurt (450g)
1 cs. zselatin
A díszítéshez: kb 2 dl Meggle dekorhab alap, vagy Hulala

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt - "gáz tepsibe" - simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük.
Ugyanígy járunk el a másik rúd piskótatekerccsel is, ha légkeveréses sütőnk van, egyszerre is készülhetnek!
A tekercseket ujjnyi széles szeletekre vágjuk és egy kb egy 24 cm átmérőjű gömbölyű fenekű tálba rendezzük, úgy, hogy kb 5 szeletet meghagyunk, amivel zárjuk majd.
A zselatint kb 1 decinyi vízzel összemelegítjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is.
A hab alapot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a gyümölcsöt is, ami nálam kissé kiolvadt, de nem teljesen, majd a zselatinos joghurtot is hozzákeverjük, óvatosan összedolgozzuk, majd a piskótatekercsekkel bélelt üreget megtöltjük ezzel a krémmel, a tetejére a maradék piskótaszeleteket rendezzük, amiket kissé bele is nyomkodunk.
1 éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap kerek tortatálra, vagy tálcára borítjuk, és tejszínhabbal díszítjük.
Maradt egy falatnyi krémem, így én azt meghagytam, csillagcsöves habzsákba kanalaztam, a fehér habot rászedtem, és így kissé cirombás lett a díszítés...

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Almási Károlyné 2018 április 30

Ez is nagyon egészséges.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.