Még sosem volt merszem fánkot sutni,de ez nagyon jól néz ki,úgyhogy megpróbálom.Kifelejtetted a tojást,kb.3-4 et gondolok,elég? Nagyon guszta a fánk.
Pontosan kell mérni!
Tészta:
2.6 dl víz
csipet só
10dkg vaj
20dkg liszt
kb.6 db tojás (attól függ mekkorák)
Krém:
8dl tej
5 kanál cukor
2 van,cukor
2 vaníliás pudingpor
Hab:
0.5 l tejszín
,2 kanál cukor
Elkészítés:
Felforraljuk a vizet. Amikor forr, belekeverjük a vajat és a csipetnyi sót. Mikor a vaj elolvadt, beleöntjük a lisztet, és gyorsan csomómentesre keverjük (addig, amíg az egész massza elválik az edény falától). Levesszük a tésztát a tűzről, és egyenként alaposan belekeverünk tojást kb. 6db (legegyszerűbb géppel). A fánktésztát csillagcsöves habzsákba töltjük, és egyforma halmokat nyomunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsire egymástól 5-6 cm távolságra, majd előmelegített 220 fokos sütőben megsütjük a fánkokat (kb. 25 perc). (Közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert ha kinyitjuk, a tészta belül nem lesz üreges és ragacsos marad!)
A sárga krém elkészítése:
A pudingporból sűrű krémet főzök. Amikor besűrűsödött, levesszük , és folpack-kal letakarom (nem lesz bőre)
Lehűtöm.
A tejszínt felverem.
A kihűlt fánkokat lefejezzük. Az aljukat megtöltjük a sárga krémes tejszínnel . A krém tetejére tejszínhab-rózsákat nyomunk, aztán ráillesztjük a fánktészta tetejét.Porcukorral hintjük.
Nagyon finom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!