A tojás fehérje és a tej keményiti a pogácsát.Nem pocsékolás a tojásfehérje,mert ezzel is lelehet kenni a kiszaggatott pogácsákat.
1 kg liszt
2 tojás (igazából 1 tojás és egy sárgája, de én nem szoktam pocsékolni)
1 élesztő (5 dkg), ha száritottat használunk akkor 14 g
250 g margarin
450 g tejföl vagy natúr yoghurt
2 dl tej
2 csapott ek só
sajt a tetejére és tojás megkenni
Az élesztőt megkelesztjük, (a szárazat csak beleszórjuk, majd összegyúrjuk a tésztánkat. Kinyújtjuk és 3-ba hajtjuk, azután két órát kelesztjük. Újra kinyújtjuk, majd 4-be hajtjuk és ismét kinyújtjuk, de nem kell többet keleszteni.
1,5 sm-re nyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és szaggatjuk.
Érdemes a harmadjára megmaradt maradékokat csikokra vágni, mert igy meg lehet majd különböztetni, hiszen már túl sok sajt is lesz a tésztában, ami megkeményiti a tésztát, ha kihűlt.
Pirosra sütjük.
Jó étvágyat kivánok!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!