Megpucoljuk az almát, és nagylyukú reszelőn reszel jük le. Az alma levét jól nyomjuk ki.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjuk egyneművé. Gluténmentes liszttel hagyjuk állni 5-10 percet a masszát, hogy a liszt fel tudja venni a nedvességet - emiatt kell egy picit kevesebb liszt, mint finomlisztből!
A masszából nedves kézzel formáljunk kis gombócokat, és enyhén sós, forrásban levő vízben főzzük ki őket .Fagylaltos adagolóval egyszerűbb.
Forgassuk édes, pirított morzsába. Nagyon finom, ha kevés darált diót is teszünk a morzsába - összeillik az íze az almával
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.