1 cs.leveles tészta 500g
4 db alma
1/2 citrom
3 ek. szerint cukor
2 tk. őrölt fahéj
kevés vaj
kevés barack lekvár
Az almákat félbevágtam, kimagoztam és felszeleteltem vékony cikkekre. A citrommal meglocsoltam és annyi vizet engedtem rá, ami éppen ellepte. A vizet ízesítettem a cukorral és a fahéjjal, majd felforraltam és kb. 2 PERCIG !!!!!!!főztem. Nem szabad túlfőzni, nem szabad, hogy széttörjenek, annyi kell csak, hogy megpuhuljanak. Mikor készen lett, lecsöpögtettem. Félretettem.
A készen vett tésztalapot kinyújtottam, megkentem olvasztott vajjal, megszórtam ízlés szerint cukor-fahéj keverékkel, és derelyevágóval kb. 3 centis csíkokra vágtam. Az almaszeleteket ráfektettem úgy, hogy takarják egymást egy kicsit. Ezután feltekertem jó szorosan, és tepsibe állítottam. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütöttem.
Mikor kivettem a sütőből, a lekvárral még forrón megkentem és amikor kihűlt.porcukorral meghitettem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!