Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert étel receptek » Almarózsa

felvitel dátuma: 2013-12-12 13:36:17       mai nézettség: 1       nézettség: 1106
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 cs.leveles tészta 500g
4 db alma
1/2 citrom

3 ek. szerint cukor
2 tk. őrölt fahéj
kevés vaj
kevés barack lekvár

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Az almákat félbevágtam, kimagoztam és felszeleteltem vékony cikkekre. A citrommal meglocsoltam és annyi vizet engedtem , ami éppen ellepte. A vizet ízesítettem a cukorral és a fahéjjal, majd felforraltam és kb. 2 PERCIG !!!!!!!főztem. Nem szabad túlfőzni, nem szabad, hogy széttörjenek, annyi kell csak, hogy megpuhuljanak. Mikor készen lett, lecsöpögtettem. Félretettem.

A készen vett tésztalapot kinyújtottam, megkentem olvasztott vajjal, megszórtam ízlés szerint cukor-fahéj keverékkel, és derelyevágóval kb. 3 centis csíkokra vágtam. Az almaszeleteket ráfektettem úgy, hogy takarják egymást egy kicsit. Ezután feltekertem szorosan, és tepsibe állítottam. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütöttem.
Mikor kivettem a sütőből, a lekvárral még forrón megkentem és amikor kihűlt.porcukorral meghitettem.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.