Az almákat félbevágtam, kimagoztam és felszeleteltem vékony cikkekre. A citrommal meglocsoltam és annyi vizet engedtem rá, ami éppen ellepte. A vizet ízesítettem a cukorral és a fahéjjal, majd felforraltam és kb. 2 percig főztem. Nem szabad túlfőzni, nem szabad, hogy széttörjenek, annyi kell csak, hogy megpuhuljanak. Mikor készen lett, lecsöpögtettem. Félretettem.
A készen vett tésztalapot kinyútottam, megkentem olvasztott vajjal, megszórtam ízlés szerint cukor-fahéj keverékkel, és derelyevágóval kb. 3 centis csíkokra vágtam. Az almaszeleteket ráfektettem úgy, hogy takarják egymást egy kicsit. Ezután feltekertem jó szorosan, és tepsibe állítottam. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütöttem, de látjuk majd, hogy mikor jó.
Mikor kivettem a sütőből, a lekvárral még forrón megkentem és porcukorral meghitettem.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!