80 dkg liszt (fele rétesliszt, amásik fele Bl 55-ös), 5dkg vaj, vagy margarin, 5dkg zsír, 3tojássárga, 3 evőkanál cukor, 1 cs sütőpor, 1/2 cs élesztőpor, csipet só 1 kispohár tejföl . Töltelék: 1,5 kg alma, fahéj, 1 db narancs lereszelt héja, 1 db citrom reszelt héja, 25 dk gcukor 20dkg dió, cukor, fahéj. Tojáshab 3 db tojás fehérje, 40 dkg cukor , 1 db citrom kifacsart leve
Lisztet a zsiradékokat, élesztőt, tejfölt, 3 tojássárgáját, csipet sót, élesztőt, sütőport összegyúrjuk. majd 2 lapba nyújtjuk. Szilikonos sütőpapírt helyezünk a nagy gázsütőlapra és arra helyezzük az első lapot. Megszórjuk cukros dióval, és ráhalmozzuk az előzőleg megdinsztelt reszelt , cukrozott almát, amibe beleraktuk kihűlés után a narancs és citrom reszelt héjját, fahéjjat. Ráhelyezzük a másik lapot és szép rózsaszínűre sütjük. Ekkor forró tésztára kenjük a cukros tojáshabot és visszatesszük a sütőbe. A hőfokot visszaveszük 80 fokra és résnyire nyitva hagyjuk a sütő ajtaját. Addig szárítjuk, míg kopogós lesz a hab teteje. Jó étvágyat kívánok!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!