Hozzávalók a tésztához:5 tojás,20 dkg. porcukor,1 csomag vaniliás cukor,10 dkg. búzadara,15 dkg. darált dió,1 cs. sütőpor,4 db. közepes alma, reszelve.
Krém hozzávalói:2 tojás,15 dkg. cukor,2 evőkanál kakaó,20 dkg. vaj.
Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük,majd hozzáadjuk a vaniliás cukrot a búzadarát. Fél órát pihentetjük, majd belekeverjük a diót és a reszelt almát. A tojások kemény hebját óvatosan beleforgatjuk. Zsírozott lisztezett tepsiben szép pirosra sütjük.Mielött kiborítanánk a tepsiből, várunk kicsit míg hűl.Közben elkészítjük a krémet:A tojást a cukrot ,a kakaót gőz felett habosra keverjük,.Ha kihült, hozzákeverjük a kikevert margarint.A tészta tetejére terírtjük, tetejét hinthetjük csokidarával, vagy gyöngy cukorral.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!