A tésztához:
5 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
pici só
2 ek kakaópor
1 dl étolaj
1 dl viz
1 kg alma
1 kk őrölt fahéj
A krémhez:
2 csomag vaniliás pudingpor
20 dkg cukor
5 dl tej
20 dkg margarin
Tetejére:
instant kakaópor
A tojássárgájákat a cukorral, a vizzel és az étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
Egy 32x24 cm-es tepsit alufóliával kibélelünk, kivajazzuk az alját, majd a vékonyra szeletelt hámozott almával beteritjuk, és fahéjjal megszórjuk. Ráöntjük a tészta felét, a tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, ráöntjük az almára, majd óvatosan összemárványozzuk. Előmelegitett sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ezalatt a két pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük. Ha kihűlt a puding, a margarinnal krémesre keverjük.
A kihűlt tésztát kiforditjuk a tepsiből, az alufóliát eltávolitjuk. Rákenjük a krémet az almás felére. Tetejére instant kakaóport szórunk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!