Nagyon klassz!
2 nagy alma
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
késhegynyi szódabikarbóna és só
fahéj
2 dl habtejszín
kevés margarin és kristálycukor a tepsihez
Elkészítés:
A tepsit kikenjük kb. egy diónyi margarinnal és jó vastagon megszórjuk a kristálycukorral.
Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és a tepsi aljára helyezzük és fahéjjal megszórjuk.
A hozzávalókból /tojás,cukor,liszt,szódabik.,só/ felverjük a piskótának valót.
Ráöntjük az almára, majd előmelegített sütőben, lassú tűznél megsütjük.
Ha megsült, még melegen kiborítjuk, így az almás felület lesz a tetején.
A tejszínt habbá verjük és a kihűlt tésztára simítjuk, majd ezt is megszórjuk fahéjjal.
Ez az adag kis méretű /20X28 cm/ tepsihez elegendő!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!