felvitel dátuma: 2016-10-05 10:34:40
mai nézettség: 1
nézettség: 791
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt,
1/3 ráma margarin,
2 egész tojás,
15 dkg kristály cukor,
1 csomag sütőpor,
3 csomag vanília cukor,
Kb 1-2 evőkanál tej.
A töltelékhez:
1kg alma,
1 csomag vanília cukor,
kristály cukor ízlés szerint,
fahéj,
búzadara.
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a margarint, a tojást, a cukrot és a tejet.
A tésztánkat 2 részre osztjuk, mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk. Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és búzadarával meghintjük.A kinyomkodott almatölteléket elosztjuk rajta egyenletesen és a másik tésztalappal beborítjuk. Villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben közepes tűznél megsütjük, még melegen meghintjük porcukorral, majd langyosra hűlve kockára vágjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!