Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Bármelyik napszakban ajánlott recept » Almás pite

felvitel dátuma: 2013-10-02 16:49:18       mai nézettség: 1       nézettség: 2759
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók

20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír

40 dkg liszt

15 dkg kristálycukor

1 tojás

Fél citrom leve

1 sütőpor

1 vaníliás cukor

1-2 evőkanál tejföl

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

A margarint vagy zsírt morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. Megfelezzük a cipót és fél órát pihentetjük. Ha hűtőbe teszed, még jobb.

A töltelék elkészítése: Mosd meg és magozd ki az almákat, reszeld le őket. Saját levében megpároljuk, és hozzáadjuk a vaníliacukrot, fahéjat.

 Az egyik cipót a tepsi nagyságúra nyújtjuk, - amit használsz majd-, majd fektesd is bele a sütőpapírral bélelt formába. Szórd meg morzsával vagy darált dióval, hogy ne ázzon el a tészta. Majd az almát oszlasd el a tésztán, szórd meg a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd ezt is hintsd meg zsemlemorzsával. A másik cipót is nyújtsd ki ekkorára, majd a sodrófa segítségével fektesd a süti tetejére. Villával szurkáld meg, és kend be felvert tojássárgájával. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. Várd meg, amíg picit hűl, szórd meg fahéjas porcukorral és lehet szeletelni,

Töltelék:

Két féle tölteléket írok le. Mind a kettő finom.

1 kg almát meghámozunk, lereszelünk, majd addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Ezután 8-10 dkg cukorral édesítjük, fahéjjal ízesítjük, tovább pároljuk.

Ha érett, puha almánk van, nyersen is használhatjuk. Leszeletelve vagy lereszelve cukorral meghintjük. 20 percig állni hagyjuk, és a levétől kicsavarjuk. A nyers alma alatt a tésztát bővebben szórjuk morzsával.

Vagy:

 

70 dkg hámozott, reszelt alma

1 kávéskanál méz , elhagyható

1/2 teás kanál fahéj

10 dkg mazsola

10 dkg kristálycukor

5 dkg darált dió elhagyható


 

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk; lereszeljük, majd a darált dióval és a cukorral elkeverjük.

Hozzáadjuk a megmosott, beáztatott, majd lecsepegtetett mazsolát, a fahéjat és a mézet.

Az almás töltelék alatt a tésztát bővebben szórjuk zsemlemorzsával, vagy darált dióval.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.