Almás pite : Tészta: 40 dkg liszt 20 dkg margarin 10 dkg cukor 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 2 dl tejföl Töltelék:1.5 kg alma 25 dkg cumor 2 kiskanal fahéj 3 evőkanál Lekvár
A lisztben elkeverjük a sütőport bele morzsoljuk a margarint és hozzá adjuk a cukrot.a vaníliás cukrot is és a tejfölt is hozzá adjuk és összedolgozzuk. A tésztát nem szabad sokáig gyurni mert morzsalékos lesz. A tesztát 2 felé szedjük az egyiket liszezett deszkán kinyujtjuk. A tepsit kivajazom és kilisztezem, és a tepsibe rakjuk.ez lesz az alja. Majda tölteléket csinálom az almát megpucolom és lereszelem egy tálba azt bele rakom a cukrot a fahéjt és a lekvárt. Majd levét fog engedni ezért kinyomjuk a levet és a tésztára rakjuk. Majd a tésztát a tetejére megcsinaljuk úgy hogy kisebb darabokat kigyó szerű tésztát és a tetejére rakjuk. És a sütöbe rakjUK és megsütni akkor jó ha megpirult egy kicsitul a teteje.A végén megporcukrozni is lehet.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!