30 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 cs. sütőpor
20 dkg porcukor
3 db tojás sárgája
Töltelékhez:
alma(ízlés szerint)
cukor
fahéj(én mézeskalács fűszerkeveréket használtam)
A lisztben elmorzsolom a margarint, és összedolgozom a többi hozzávalóval. Míg pihen pár percet a tészta, az almákat nagy lyukú reszelőn lereszelem, cukorral és fűszerrel megszórva kicsit megdinsztelem.
A tésztát kétfelé vágom, egyik felét kinyújtom és tepsibe teszem. Megszórom kicsi zsemlemorzsával, és a lecsöpögtetett almát rákanalazom. a tészta másik felét is kinyújtom, befedem vele a tölteléket. Villával megszúrkálom, és előmelegített sütőben közepes lángon megsütöm.
Nem csak almatöltelékkel, de meggyel, túróval is nagyon finom!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!