A tésztához:
40 dkg simaliszt
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
2 tojás
2 kk tej vagy tejföl
fél csomag margarin
A töltelékhez:
reszelt alma
30 dkg porcukor (előbb kóstoljuk meg az almát, mert ha édes, akkor nem kell ennyi bele)
1 kk törött fahéj
A hozzávalókat tésztává gyúrjuk.
Egy nagy gombóccá alakítjuk, amelyet megfelezünk.
Az egyik gombócot kinyújtjuk a tepsi méretéhez igazítva.
Elsimítjuk rajta a fahéjas reszelt almát és ráhelyezzük a másik tésztát is.
Megkenjük tojássárgájával/tojással a tetejét. Megszúrkáljuk villával a tésztát, hogy a gőz távozzon.
200 C fokon sütjük kb. 15-20 percig.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!