jóó
Hozzávalók:
A tésztához Nagymamám almás pite tésztáját használom.
25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
Alma/Töltelék:
1,5 kg alma
1 tk fahéj
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
2-3 evőkanál barack lekvár
3-4 evőkanál szilva lekvár
1 tojás sárga a kenéshez
pici tej
elkészítés
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
2. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, fél szeletekre vágjuk. Tepsi aljára tesszük az egyik tészta lapot,a másik felét hagyjuk meg .Megkenjük barack lekvárral a tésztát , rá az alma szeletek,Közben a füszerekkel meghintjük és szilvalekvárt rakunk közé. s az alma másik felére a maradék tésztát ráreszeljük alma reszelőn . Megkenjük egy tojás sárgájával amit elkevertünk a csepp tejben .Ez azért jó mert a tejtől puha omlós marad a tészta .
3. Betesszük a sütőbe, 180 fokon fél órán át sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!