A tésztához:
15dkg rétesliszt
15 dkg fehér liszt
25dkg vaj
10dkg cukor
1 db tojás
csipet só
1citrom leve és héja
az almás réteg hozzávalói:
4-5 db édes alma
1 citrom leve
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt ánizs
A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a cukrot, a reszelt citrom héjat és a citrom levét majd hozzáadjuk a villával enyhén felvert tojást.
Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába csomagoljuk, és legalább egy fél órára a hűtőbe tesszük. Egy kerek sütőformát kivajazunk
A hűtőből kivesszük a tésztát, majd a háromnegyed részét sütőforma nagyságúra nyújtjuk. Ezután kibéleljük vele a formát. Az nem baj ha kicsit az oldalán is van tészta. Az almát meghámozzuk, majd felnegyedeljük, és eltávolítjuk a magházat. Ezután ráfacsarjuk a citromlevet, majd alaposan összeforgatjuk. (Így az alma nem barnul meg a felhasználásig
A cukorhoz hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a fahéjat és az ánizst. Ezután a formában lévő tésztára rátesszük az almaszeleteket, majd megszórjuk a cukros keverékkel. Az almaszeletek tetejére ezután rárakjuk a tészta maradékát oly módon hogy berácsozzuk. Vékonyra nyújtva egyenletesre vágva. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 45-50 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd ezután
szeletelhetjük .Cukorral meghintve tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!