1 bögre kukorica dara
2 evőkanál nyírfacukor
10 dkg darált dió
3 db nagy alma
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 csipet só
1 1/2 evőkanál olaj
1 teáskanál bio karobpor
2,5 bögre vizet felforralunk, beletesszük a csipet sót és folytonos keverés közben beleöntjük a kukorica darát. Amikor a dara teljesen megdagadt, levesszük a tűzről, beleteszünk 1 kanál nyírfacukrot és a reszelt citromhéjat, majd a fél kanál olajjal kiolajozott magas falu tepsibe simítjuk a puliszkát.
A darált diót egyenletesen elosztjuk a puliszka tetején. Két almát héjjastól megreszelünk a legnagyobb lyukú reszelőn, majd hozzákeverjük a másik kanál nyírfacukrot és az őrölt fahéjat. A reszelt almát rátesszük a dió tetejére. A harmadik almát hajszálvékony szeletekre vágjuk és beterítjük vele a reszelt almát.
180C°-os sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Az egy evőkanál olajban elkeverjük az egy teáskanál bio karobport és a süti tetejét megcsurgatjuk vele.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!