1 cs Tante Fanny Friss rétestészta 200g
1 kg alma
12 dkg cukor
őrölt fahéj, szegfűszeg egy csipetnyi
5 dkg olvasztott vaj
keksz morzsa a szóráshoz
A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
Almát durva reszelővel lereszeljük, megszórjuk cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és állni hagyjuk 10 percig ( az alma levet enged ).
Az alma levét kinyomjuk.
Terítünk az asztalra egy megnedvesített konyharuhát, majd terítsünk rá egy szárazat.
Az első két lapot terítsük a konyharuhára, és kenjük meg olajjal, majd a másik két lapot 90 fokkal elfordítva terítsük rá, és ezt is kenjük meg olajjal.
Megszórjuk keksz morzsával ( ez szívja fel a még maradt alma levet )
A réteslap alsó 1/3 –ra tesszük a tölteléket, majd felgöngyöljük.
190 C fokon 25 perc alatt légkeverős előmelegített sütőben készre sütjük.
Langyosan felszeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!