Na ezt elmentettem, és meg is még ma sütöm! :)
A Konyhaművész Pro Tálba beleütjük az egész tojásokat. Robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, tovább keverjük. Ezután szépen sorban adjuk hozzá a diót, lisztet, sütőport és a reszelt almát. Jól kikeverjük.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és úgy sütjük, mint a piskótát.
Mikor megsült, kiborítjuk a tepsiből.
Tehetünk a még forró tésztára cukor vagy citrom mázat, vagy ha a tészta kihűlt, csoki mázzal is bevonhatjuk.
Amennyiben nincs időnk vagy kedvünk elég, ha a tetejét porcukrozzuk, és kockára vágva kínáljuk.
Csoki máz
Hozzávalók:
Elkészítés:
A cukrot a kakaóporral jól elkeverjük az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Hozzáadjuk a vizet és sűrűre főzzük.
Tűzről levéve a vajat hozzákeverjük, és a tésztára öntjük.
Cukormáz
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojásfehérjét kissé felverjük egy kisebb TW Keverő Tálkában, hozzáadjuk a porcukrot, s alaposan kikeverjük.(A tojásfehérje nagyságától függően a cukor mennyiségét növelhetjük, akár 20 dkg is lehet.)
Nem habot készítünk belőle, állaga jó sűrű massza legyen! Krémharmónikába töltjük és a legkisebb lyukú mintázóval díszítjük a csoki mázat.
Citrommáz
Hozzávalók:
Elkészítés:
A cukrot a citromlével meg a vízzel addig keverjük egy kisebb TW Keverő Tálban, amíg az egész teljesen sima, fényes, sűrűn folyó lesz. Ezután már kenhetjük is a tésztára. A sűrűséget a víz mennyiségével szabályozhatjuk. Ha színes mázat szeretnénk, akkor a víz helyett rumot, vagy valamilyen befőtt levét használjuk. Pl. meggybefőtt.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Na ezt elmentettem, és meg is még ma sütöm! :)
Jó étvágyat hozzá.
Sok szeretettel udvozollek. Rengeteg emailt kaptam toled, de mivel a fozés nem az erosségem, így túlságosan nem foglalkoztam a receptekkel. Most viszont egy elég komoly problémám adódott. Nagyon magas cukorszintet állapítottak meg nálam és szigorú diétára fogott az orvos. Szeretném megkérdezni, vannak a tarsolyodban olyan receptek is, amelyeket cukros betegek is nyugodtan elkészíthetnek és ehetnek? Hálás lennék! Gál Éva eva.bullova@gmail.com, skype: evagalova
Éva Kedves. Tőlem e-mailt?
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!