Főoldal » Almas-dios es ananaszos-dios kalacs
felvitel dátuma: 2014-05-01 12:18:01
mai nézettség: 3
nézettség: 1631
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
Tesztahoz: 50 dkg liszt , 2,5 ek gyors eleszto , 2,5 dl langyos tej , 3 ek cukor , 1 vanilias cukor , 1 egesz tojas , 5 dkg vaj , 1,5-2 ek mez , 1/2 kk so
Toltelek: 8 alma lereszelve , cukor izles szerint , fahej , daralt dio
Ananaszos toltelek: ananasz aprora vagva , cukrozott daralt dio
Tetejere: 1 tojas sargaja , 1 tk tej
Az almas toltelekbe tegyunk par csepp citromlet , hogy ne barnuljon meg
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 25 perc
Elkészítés:
A tesztahoz valokat jol osszedolgozzuk es kb 1 orat kelesztjuk. Elkeszitjuk a tolteleket amelyiket valasztjuk izles szerint izesitve.Az almat lereszeljuk a levet kinyomjuk ,majd beizesitjuk.Az ananaszt aprora vagjuk .Mikor megkelt a tesztank 10-12 reszre osztjuk.Mindegyik tesztat teglalap alakura nyujtom es a hosszabbik reszehez teszem a tolteleket.A teszta szeletol kb 1 ujjnyira teszem a tolteleket , majd a tesztat rahajtom a toltelekre.A maradek teszta feluletet egy eles kessel kb 1,5 cm - es csikokrs vagom.A szeleit nem vagom at.A toltelekes reszt atsodrom a csikokra vagott tesztan ,majd a 2 veget osszedugjuk.Sutopapirral belelt tepsibe teszem es pihentetem kb 30 percig.Lekenjuk a tejjel elkevert tojassal es 180 fokra elomelegitett sutoben kb 20-25 perc alatt pirosra sutjuk.Porcukorral megszorva talaljuk.Tolteleket izles szerint keszithetjuk csak almas- diosan ,vagy ananasz- dios valtozatban is.Ha mindegyik valtozatat elkeszitjuk akkor az almabol csak a fele mennyiseg szukseges.
Szakács: evi
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!