Hozzávalók a tésztához: 52 dkg liszt, 37 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 3 egész tojás, csipet só, kb. 1 dl tej.
Kb. 2 kg alma, ízlés szerint fahéj, porcukor, 25 dkg darált dió.
Az almát lereszeltem, ízesítettem fahéjjal, cukorral és megpároltam. A tészta 3/4 részéből fél centi vastag lapot nyújtottam, megszórtam kb. 15-20 dkg darált dióval, majd a töltelék tetejére is szórtam kb. 5 dekányit. A maradék tésztával rácsokat készítettem, egy kis maradék almával és dióval díszítettem. 35-40 perc alatt megsütöttem.
Tepsi mérete: 30x26 cm
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!