Valóban nagyon finom, de hasonló , ha turó és idény jellegü gyümölccsel készül.
25 dkg liszt , 25 dkg kristálycukor , 6-7 db közepes alma , 1 csomag sütõpor, 3 tojás , 3 dl tej , vaj (a kikenéshez), fél tasak õrölt fahéj , izlés szerint vaníliás cukor
Egy edényben összekeverem a lisztet a sütõporral és a kristálycukorral.A 3 tojást felverem és hozzáöntöm a 3 dl tejet.Lereszelem az almát és rászórom a fahéjat és a vaníliás cukrot. 4. lépés: Kikenem vajjal a tepsit (elég vastagon, nem szabad sajnálni, mert ráég!) A liszt-cukor-sütõpor keverék felét leszórom a kivajazott tepsi aljába, majd arra helyezem a fahéjas reszelt almát (leve nélkül) és erre rászórom a liszt-cukor-sütõpor keverék másik felét. Erre a tojás és a tej keverékét szépen egyenletesen öntöm, hogy a száraz részeket is lefedje. Ahol száraz maradt a "tészta" ott kevés (késhegynyi) vajat rakok rá. Elõmelegített sütõben közepes lángon kisütöm. (Kb. 20-30 perc alatt megsül) Jó étvágyat hozzá, nagyon könnyû sütemény!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!