Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » 100 éves étel receptek » Almás,habos reszelt sütemény

felvitel dátuma: 2016-03-05 14:52:18       mai nézettség: 1       nézettség: 1110
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók 6 főre

½ kg rétesliszt,25 dkg Rama,25 dkg porcukor, 5 db tojás, 1 cs sütőpor

Töltelék:

1 kg reszelt alma, citrom reszelt héja, és leve, cukor, vagy méz, ízlés szerint

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojás sárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, erre a keményre vert habot, majd az 1/3 rész tésztát ráreszeljük és megsütjük. Nagyon hamar megsül, kb. 30 - 35 perc. Nagyon-nagyon finom.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 SZABADOS SÁNDORNÉ 2016 március 06

FINCSI SOKAT SÜTÖTTÜNK ANYUKÁMMAL. SZERETEM

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.