Nagyon klassz!!
40 dkg zabpehely
20 dkg méz (4 evőkanál)
10 dkg vaj
1 tojás
1 ek.fahéj
1 tk.szódabikarbóna
kevés só
40 dkg alma
10 dkg mazsola
10 dkg dió (+ annyi 1/4-ed amennyi kekszet készítünk)
1. a zabpelyhet megdaráljuk, összekeverjük a szódabikarbónával.
2. A diót ledaráljuk.
3. Az almát lereszeljük, összekeverjük fahéjjal. Állni hagyjuk, és a levét kinyomkodjuk.
3. A mézet kikeverjük a felolvasztott vajjal és tojássárgájával. Hozzáadjuk a sót és vanília kivonatot és a habbá vert tojásfehérjét.
4. A vajas masszába belekeverjük a diót, mazsolát, az almát és végül a lisztes keverékkel összedolgozzuk. Elég lágy tésztát kapunk.
5. a tésztából kb 4 cm átmérőjű rudakat formálunk, alufóliába csavarjuk és 2-3 órát hűtőben pihentetjük. (fontos, hogy jól lehűljön, mert különben nem lehet szeletelni)
6. A rudakból 0,5 cm karikákat vágunk, a tetejére ráhelyezzük a 1/4-ed diót.
7, sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon 5-7 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácson kihűtjük.(kb 55-60 db keksz lesz)
Itt olvashattok többet a kekszről és a variációkról: http://ezmegaz-krinsz.blogspot.com/2011/12/almas-mazsolas-dios-keksz-avagy-hany.html
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!