Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg átszitált finomliszt
1csomag sütőpor
1csipet só
2ek cukor
15dkg zsír, vagy 20 dkg ráma margarin (én a rámát használom)
1db tojás (akár el is hagyható)
1 kis dbz tejföl
A töltelékhez:
1 kg alma
5dkg ráma margarim
őrölt fahéj
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipót csinálunk belőle, amíg az almát előkészítjük hűvös helyen pihentetjük.
Az almákat megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a rámával, fahéjjal, megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni.
Miután az almánk kihűlt, az egyik cipót kinyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe fektetjük, úgy, hogy pereme is legyen.
Kicsit zsemlemorzsával meghintjük, villával megszurkáljuk.
Belesimítjuk az almát.
A nagyi csak simán kinyújtotta a másik cipót is mielőtt megsütötte, és azt rakta rá. Én rácsot szoktam csinálni, most kicsit sok lett a tészta így szív alakú kiszúróval sziveket is csináltam. 1 tojás sárgáját kevés tejjel elkevertem és ezzel kentem le a tetejét. Tűpróbáig aranybarnára sütöm.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve a család kedvence mindig hamar elfogy.
Jó étvágyat hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!