25 dkg alma
25 dkg szilva
3 db tojás
25 dkg cukor
30 dkg rétesliszt
15 dkg olvasztott margarin
1 evőkanál házi zsír
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 teás kanál őrölt fahéj
1 kávéskanál mézeskalács füszerkeverék
1 csomag vaníliás cukor
1 bő teáskanál szódabikarbóna
csipet só
A tetejére:
5 dkg durvára őrölt dió
porcukor
Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk, kb. 1x1 cm-es kockákra daraboljuk,a szilvát megtísztítjuk ketté vágjuk de még negyedelhetjük is citromlével meglocsolva félretesszük.
A tésztához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd felváltva a szódabikarbónával, a sóval elkevert liszttel, az olvasztott margarinnal és a kanál házi zsírral elkeverjük, közben belekeverjük a citromhéjat, a fahéjat, a füszert ,valamint a vaníliás cukrot, és végül beleforgatjuk az alma és a szilvakockákat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, tetejére szórjuk a diót, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 33-35 perc alatt megsütjük.
A kihűlt tésztát porcukorral meghintjük, kockákra vágjuk és kínáljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!