Tészta:
Töltelék:
A lisztet a sütőporral, sóval és a cukorral elkeverem. A vajat elmorzsolom a liszttel. Beleütöm a tojást, majd annyi tejet/tejfölt öntök hozzá, hogy lágy tésztát kapjak, de nem folyósat, hanem kanalazhatót. 1 órát pihentetem hűtőben (ez el is maradhat).
Az almát megpucolom, kockára vágom, a szőlőt leszemezem és megmosom. Egy tepsit kikenek vajjal, majd belehalmozom az almát és a szőlőt. Meglocsolom a citromlével, megszórom cukorral, fahéjjal és liszttel. Egy kanál segítségével jól összekeverem. A gyümölcs tetejére kis tésztahalmokat szaggatok kanál segítségével vagy kis gombócokat készítek. Megszórom a tészta tetejét cukorral (legjobb lenne a barnacukor) és előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütöm.
Nekem elég sok leve lett, amit leöntöttem róla, miután megsült. Ez elkerülhető, ha megfelelő mennyiségű lisztet szórunk a gyümölcsre. Vanília sodóval vagy tejszínhabbal kínálom.
Jó étvágyat
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!