A tésztához:
20 dkg. margarin
20 dkg kristálycukor
4 tojás
20 dkg. liszt
fél teáskanál sütőpor
fél citrom reszelt héja
kandírozott naracshéj (el is maradhat)
Tetejére:
kb. 80 dkg. alma (próbáljunk meg nagyjából azonos méretűeket választani)
2 teáskanál fahéj
2 evőkanál birs-, vagy alma-, vagy barack lekvár (el si maradhat)
2 evőkanál mandulaforgács vagy darabolt dió piritva (el is maradhat, de ha a lekvárt használjuk, akkor ezek bármelyikét is javaslom)
A tepsi kikenéséhez margarin és liszt
A margarint a cukorral, tojások sárgájával habosra keverem. Hozzáadom a lisztben elkevert sütőport, majd a citrom, ill narancshéjat, s végül a tojások felvert habját.
Egy 26 cm átmérőjű kikent, kerek tortaformába simítjuk a masszát. Az almákat meghámozzuk, félbevágva a magházukat kivesszük és nem túl vékony, kb. 2 cm.es szeleteket vágva 2 sorban körberakjuk vele a a tésztát. Meghintjük fahéjjal, majd előmelegített sütőben piskóta módra, hőlégkeverésen 160 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőtizzük, hogy átsült-e
Ha elkészült, a lekvárt feloldjuk egy kis vízzel és felforrósítjuk, majd egy ecset segítségével lekenjük a forró tortát. Megszórjuk a száraz serpenyőben megpirított mandulaforgáccsal, vagy durvára vágott dióval.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!