Hozzávalók:
tésztához:
15 dkg margarin
20 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 tojás
csipetnyi só
1 cs. vaníliás cukor
1 kávéskanál reszelt citrom vagy narancshéj
öntet:
1,5 dl főzőtejszín
3 db tojás
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor, esetleg aroma
1 kávéskanál citrom vagy narancshéj reszelve
őrölt fahéj
3-4 db alma
Elkészítés:
A margarint a liszttel elmorzsolom, majd az összes hozzávalóval összegyúrom. A tésztát, kb fél órára hűtőbe teszem. Ez idő alatt elkészítem a többi hozzávalót.
Az almákat alaposan megmosom, félbevágva kimagozom, és apró kockára vágom. Nem kell hámozni!
A tésztát a hűtőből előveszem, majd kör alakúra nyújtom és egy kerek piteformába helyezem, úgy hogy az oldalán is legyen perem a tésztából. Előmelegített sütőben kicsit elősütöm /5-10 perc/, annyira, hogy pici színt kapjon. Amíg sül, addig elkészítem az öntetet.
A cukrot a tojásokkal elkeverem, hozzáadom a többi anyagot és simára keverem. A tésztát kiveszem a sütőből, beleszedem az almát, megszórom fahéjjal és ráöntöm az öntetet, majd visszatéve a sütőbe, lassú tűznél készre sütöm. /kb 30-40 perc/
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!