Most szeretném kipróbálni,de úgy látom a tojás db.száma hiányzik.Remélem egy elég lesz. 13
Vaníliás fánk (alaprecept):
2 pohár liszt
1 cs. sütőpor
1/2 teásk só
1 pohár cukor (kevésbé édesszájúak fél bögrével is beérik,én ennyit szoktam, de lehet édesítőszer is)
1 pohár tej
1 cs vaníliás cukor, vagy aroma
1 ek. olvasztott (lehűtött) margarin
2 tojás
Változat:
1. Ha 1-2 ek. cirtomlét adunk hozzá és egy kis reszelt citromhéjat máris citromos fánkunk lesz.
2. Különböző fűszerekkel (fahéj, gyömbér, szegfűszeg) használataval illatos fűszeres fánkunk lesz. Én egy pici sütőrumot tettem bele .
Csokis fánk
2 pohár liszt
1/3 pohár kakópor
1 cs. Sütőpor
½ teásk só
1 bögre cukor
1 ek. olvasztott (lehűtött)margarin
1 1/3 pohár tej
2 tojás
A sütőt 200 fokra bemelegítjük, a sütőformát ajánlatos kikenni, de lehet muffin sütőben, sőt villám sütiként tepsiben is sütni.
Egyik tálba összekeverjük a cukor kivételével a szárazanyagokat, egy másikban elkeverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk a tejet, olvasztott margarint, majd a szárazanyagokkal összekeverjük. Nem kell „agyonkeverni” elég csupán fakanállal, vagy kézi habverővel.
Ha formába tesszük, akkor azokat félig töltsük, és a meleg sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!