A tésztához: 7 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 ek. kakaó, 11 ek. víz, 2 evőkanál olaj
A krémhez: 7 tojás fehérje , 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint ) , 2 cs. vaníliás pudingpor , 5 – 6 dl tej
A tetejére : 4 dl habtejszín, reszelt csokoládé
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk.
Előmelegített sütőben, vajazott – lisztezett tortaformába, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) süssük 20 percig.
Amíg sül készítsük el a krémet.
A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be.
(Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg)
A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre, közepes hőfokon.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!