Olyan mint az én "Francia krémesem" csakhogy én a krémel már nem rakom be a asütőbe, csak a kihűltre rákenem a tejszínhabot.
* 7 tojás sárgája
* 20 dkg cukor
* 20 dkg liszt
* 1 cs sütőpor
* 2 ek kakaó
* 13 ek víz
A krémhez:
* 7 tojás fehérje
* 7-10 ek cukor
* 2 cs vaníliás pudingpor
* 6 dl víz
Díszítéshez:
* 3-4 dl tejszín (vagy Hulala)
* reszelt csokoládé
1. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
2. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig süjüki. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm.)
3. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
4. A pudingport a vízzel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.
5. További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6. A tejszínt kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval jól megszórjuk
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!