Ez nagyon ötletes. Ki fogom próbálni.
80 dkg csirkecomb
1 doboz ananászkonzerv
1 kispohár tejföl
8 szelet sajt
1 kávéskanál só
2 kisebb fej vöröshagyma
Veszünk kb. 6-8 db felső csirkecombot, kicsontozzuk, bőrét levesszük és kiklopfoljuk, majd
besózzuk.
(Ha nem szeretjük a csirkecombot, lehet csirkemellből is készíteni.)
Kibontjuk az ananász konzervet és lecsepegtetjük, a levét megihatjuk. Egy kisebb tepsit picit kiolajozunk (akár vajjal is kikenhetjük), majd felszeleteljük a két kisebb fej vöröshagymát és rászórjuk a kiolajozott tepsire.
Ezután pedig rárakosgatjuk egymás mellé, a besózott csirkehusikat.
A húsokra, elrendezzük szépen az ananász karikákat.
A pohár tejfölt jól összekeverjük és erre ráöntjük, majd pedig szépen rárakosgatjuk a sajtszeleteket. Kb. 2 dl vizet öntünk a húsok alá a tepsibe és betakarjuk alufóliával.
Kb. 30 percig sütjük nagy lángon, a sütőben.
Utána kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, s villával megszurkáljuk, megnézzük,
hogy mennyire puhult meg a hús.
Általában ennyi elég szokott lenni.
Utána még visszatesszük jó 10 percre alufólia nélkül, hogy a teteje kicsit megbarnuljon.
Majd kivesszük a sütőből, s akár sültkrumplival, vagy salátával tálalhatjuk.
Ez nagyon ötletes. Ki fogom próbálni.
Finom.
Biztos nagyon finom. Én is kiprobalom :-)
Nagyon finom! :)
Tetszik TETSZIK
Nagyon guszta
Imádom az ananászt, teát biztos nagyon finom.
Nagyon jó
Finom!
Gusztusos!!
Tetszik
Nagyon jól néz ki! Biztos finom!
Tuti..
Jóó
húú.. ilyet még nem láttam
jóó
húú. ezt ki kell próbálnom
Finom..
Na ezt kipróbálom
Guszta.
Megsütöttem. Nagyon finom lett.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!