A tésztához:
350 ml tej vagy víz
60 g puha vaj (HERA)
600 g simaliszt
2 kk só
1 kk cukor
2 kk szárított éleszto vagy 30 g friss éleszto
Kenéshez:
tojásfehérje
Tetejére:
angolszalonna (ezért angol kiflik)
sajt
A hozzávalókat a felsorolás szerinti sorrendben osszekeverjuk és hagyjuk megkelni.
Amikor megkelt, 7 darabra osztjuk.
Elsodorjuk mindegyiket kifli formájúra, amelyet sutopapíros tepsin hagyunk kelni kb. 20 percig.
A megkelt kiflliket tojásfehérjével megkenjuk, mindegyikre egy szelet szalonnát helyezunk és reszelt sajttal megszórjuk.
Elomelegített sutoben 180-190 fokon kb. 20 percig sutjuk.
A receptet egy szlovák gasztroblogról vettem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!