Ma elkeszitettem ezt a sutit holnap tudom meg hogy izlik a csaladnak mivel a ferjem es a lanyom ma is dolgoznak remelem izleni fog nekik.
Hozzávalók:
tészta:
4 evőkanál tej, 1 dkg szalalkáli, 6 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 1 csomag ráma margarín, 30 dkg liszt, 1 evőkanál kakaó és 1 narancsaroma.(vagy piros ételfesték)
krém:
25 dkg ráma margarín, 25 dkg cukor, 2 csomag vanília pudingpor, 8 dl tej.
máz:
100 g csokoládé 2 evőkanál kakaó,3 evőkanál cukor 4 evőkanál forró víz, és 5 dkg vaj.
Ismét egy recept ,anyukám recept hagyatékából .Emlékszem nagyon sokszor készítette nekünk ,nagyon szerettük ha sütött ilyen finom süteményt .
Készítése:
tészta:
A 4 evőkanál tejben a szalalkálit felolvasztjuk. 6 tojás sárgáját az 1 csomag margarínnal és a 30 dkg porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott szalalkálit , a 30 dkg lisztet és a tojások fehérjéből felvert kemény habot. A masszát 3 részre osztjuk. Az első részbe rakunk 1 evőkanál kakaót, a másodikba tesszük a narancsaromát illetve a piros ételszínezéket, a harmadikba nem teszünk semmit, marad sárga. Minden rész tésztát külön-külön kisütjük.15 perc alatt megsül figyeljük le ne égjen .
krém:
A 2 csomag vanília pudingport a 8 dl tejjel sűrűre főzzük. A 25 dkg ráma margarínt a 25 dkg cukorral habosra keverjük. A kihűllt pudingot a margarinos masszához keverjük, és ezzel készen van a krémünk.
Csokimáz:
3 evőkanál cukrot 2 evőkanál kakaóval összekeverünk, öntünk hozzá 4 evőkanál forró vizet és 5 dkg vajjal elkeverjük,közben a gőz felett olvasztott csokival elegyítjük Ezt tesszük a tészta tetejére.
A tészta összeállítása:
Alulra tesszük a barna lapot és megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a rózsaszín lapot és megkenjük krémmel, ráhelyezzük a sárga lapot és végül bevonjuk csokimázzal.
A sütési idő tésztánként értendő
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!