Amiket itt látok, mind gyönyörűséges, arról nem is beszélve, hogy a recepteket alaposan, érthetően írod. Mindegyikhez ugyanezt írnám. :) üdv.
A tésztához: 30dkg liszt, 1cs sütőpor, 20dkg puha margarin, 25dkg cukor, 1-2 ek őrölt fahéj, 4 tojás.
A mázhoz: 25dkg porcukor, annyi narancsszörp, hogy sűrű kenhető cukormázat kapjunk.
A tésztához a puha margarint a cukorral krémesre keverjük, egyenként adjuk hozzá a toások sárgáját. A fehérjét keményre verjük, Beleszitáljuk a sütőposos lisztet, anélkül, hogy összetörnénk a habot beleforgatjuk, majd összedolgozzuk óvatosan a tojássárgájás masszához. A tésztát kettévesszük, az egyik fele fehéren marad, a másik felébe óvatosan beleforgatjuk a fahéjat. Kikent kilisztezett tepsibe 1-1 halmot rakunk a fehér és a barna tésztából amíg be nem teríti a tészta a tepsit, és a tészta el nem fogy. Óvatosan elsimogatjuk, Előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a cukormázat és még forrón ráöntjük. Elsimítjuk. A cukormáz gyorsan szárad. A márványos sütinket kockára vagy háromszög alakra vágva tálaljuk. vigyázat a cukormáz elég édes!
Jó étvágyat hozzá :)
Amiket itt látok, mind gyönyörűséges, arról nem is beszélve, hogy a recepteket alaposan, érthetően írod. Mindegyikhez ugyanezt írnám. :) üdv.
Köszönöm szépen :)Tudod a legtöbb receptet, minimum egyszer már megcsináltam, vagy némelyiket már többször is. Van olyan amit én találtam ki, vagy más receptek alapján hoztam össze, ilyenkor egy egyszerű papírfecnire nagyjából lejegyzetelem mit, hogy csinálok, és a lehető legegyszerűbben próbálom leírni, pont amiatt, mert az újságokban, receptkönyvekben is vannak rém egyszerű és szép receptek leírva, túlbonyolítva. Emlékszem mikor én tanultam sütni, a nagyim receptjei voltak hasonló stílusban leírva. Sokat segített. :) Puszi Neked :)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!