Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » 100 éves étel receptek » Aranygaluska *

felvitel dátuma: 2017-01-14 18:43:40       mai nézettség: 1       nézettség: 772
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
50 dkg liszt 3 tojássárgája 3 dkg élesztő csipet só 2,5-3 dl langyos tej 10 dkg olvasztott vaj + a tepsi kikenéséhez A szóráshoz (forgatáshoz): 20 dkg darált dió 4 evőkanál kristálycukor 10 dkg olvasztott zsír Vanília öntet: 8 dl tej 4-5 evőkanál kristálycukor 1 csomag vaníliás pudingpor 1 csomag vaníliás cukor Vaníliás öntethez a tejet feltesszük forrni, közben kevés tejjel kikeverjük a pudingport a cukrokkal, majd folytonos keveréssel hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez, lassan összefőzzük.
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba belemérjük a lisztet, cukrot, sót, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a langyos tejet, végül a felfuttatott élesztővel elkezdjük összedagasztani, majd fokozatosan beledolgozzuk az olvasztott vajat is. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt. Amíg kel a tészta ,ledarált diót összekeverjük a cukorral, megolvasztjuk a zsírt, és kikenjük a tepsit. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1 ujjnyi vastagságra kinyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd egyenként először az olvasztott zsírba, majd a cukros dióba forgatjuk, és sorban lerakjuk a tepsibe. Addig rétegezzük amíg el nem fogynak a galuskák, nem túl szorosan egymás mellé rakva, mert még sütés előtt a tepsiben is kelni fognak. A két réteg között még pluszban megszórjuk cukros dióval, illetve a tetejére rászórjuk az összes maradék diót. Én pár galuskát megtöltöttem házi szilvalekvárral. Ha elkészültünk a szaggatással, akkor letakarjuk a tepsit, és még 20-25 percet kelni hagyjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt szép aranybarnára sütjük, ha szükséges félidőben a tetejét fóliával letakarjuk, hogy nehogy nagyon megpiruljon.
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.